Людям з порушення зору Звичайна версія

Працюючі іпотечні кредити 10 банків вчетверте виставлено на торги 30 квітня

27.04.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ. Фонд гарантування вкладів виставив на продаж 30 квітня 2020 року пул іпотечних кредитів 10 банків (АТ «ДЕЛЬТА БАНК», АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», АТ «ВТБ БАНК», ПАТ «ВБР», ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ», ПАТ «КБ «НАДРА», ПАТ «РАДИКАЛ БАНК», ПАТ «ПТБ», ПАТ БАНК «ТРАСТ», ПУАТ «ФІДОБАНК»).

До складу пулу увійшли 952 кредити, забезпечені іпотекою. У якості забезпечення виконання зобов’язань за цими кредитам в іпотеці знаходяться квартири, будинки, нежитлові приміщення, земельні ділянки, майнові права на житлову нерухомість. 56% заборгованості номіновано в гривні. Прострочка за кредитами складає не більше 3 місяців, а отже ці кредити - обслуговуються. Подібні портфелі кредитів досить рідкісне явище для неплатоспроможних банків і, в разі придбання, такий портфель може стати хорошою інвестицією.

Усі кредити раніше виставлялися на індивідуальні торги, але не були викуплені, тому нині продаються у складі пулу. Вони виставляються на продаж у зв’язку із завершенням строку ліквідація більшості банків, на балансі яких перебувають.

Початкова ціна лоту – 284,51 млн грн.

Торги відбудуться на електронному майданчику ProZorro.ПРОДАЖІ за голландською моделлю аукціону. У ньому можуть взяти участь юридичні та фізичні особи.

Детальна інформація про лот GL3N217147 – на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за посиланням. Умови участі в аукціоні також на сайті ProZorro.Продажі за посиланням. Потенційні покупці можуть ознайомитися з матеріалами кредитних справ у складі пулу у віртуальній кімнаті даних або у кімнаті даних в приміщенні банку.