Людям з порушення зору Звичайна версія

Продано пул, що складається з активів трьох неплатоспроможних банків

11.12.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

04 грудня 2019 на майданчику ТОВ  «Дебтекс Україна» (DebtX) відбулися торги мегапулу, що складається з активів трьох неплатоспроможних банків, а саме: АТ «Дельта Банк», АТ «Банк «Фінанси та Кредит», ПАТ «КБ «НАДРА».

Початкова ціна: 351,22 млн грн.

Торги відбувались за системою голландського аукціону. Ціна поетапно знижувалась на 1% від початкової ціни. На відмітці 168,58 млн грн торги були зупинені першою ставкою.

Потім, в процесі чесної конкурентної боротьби, серед семи учасників перемогла найвища ставка у 303,5 млн грн. (ТОВ «КРЕДІТ ІНВЕСТМЕНТ ГРУП.

Переможець вже підписав протокол електронних торгів та має здійснити повну оплату коштів за лот (кошти мають надійти на рахунок банку (банків) не пізніше кінця 18 (вісімнадцятого) робочого дня з дати формування протоколу) і підписати договір купівлі-продажу/відступлення права вимоги придбаного активу(вів)(майна) протягом 20 (двадцяти) робочих днів з дня, наступного за днем формування електронною торговою системою протоколу електронного аукціону.

Цей пул було сформовано за календарним підходом. До його складу входять права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання та фізичними особами, а також дебіторська заборгованість.

Враховуючи  кількість учасників відкритих торгів (аукціону), серед яких були компанії з іноземними інвестиціями, можемо впевнено говорити про створення повноцінного ринку проблемних активів в Україні. А це, безперечно, сприятиме зростанню попиту з боку іноземних інвесторів, що у свою чергу буде призводити до збільшення ціни таких активів (майна) та, як наслідок, погашення більшої кількості вимог кредиторів неплатоспроможних банків.