Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд гарантування вкладів закликає остерігатися шахраїв, які пропонують придбання банківських активів в обхід законних процедур

28.02.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

Про непоодинокі випадки шахрайства з боку сторонніх осіб та організацій, які поширюють пропозиції щодо сприяння у придбанні активів Банку за окрему винагороду, вкотре попереджає позичальників Фонд гарантування вкладів.

Попри те, що Фонд уже неодноразово застерігав потенційних покупців від намагань придбати активи банку, оминаючи законну процедуру, повідомлення про подібні пропозиції від «посередників» і далі надходять і до Фонду, і до банків, що ліквідуються. Зокрема, про численні такі випадки повідомила уповноважена особа Фонду на ліквідацію ПАТ «КБ «НАДРА»: шахраї, серед іншого, пропонують потенційним покупцям без конкурентної боротьби придбати майнові права за кредитними договорами, укладеними з Банком.

У зв’язку з ситуацією, що склалася, Фонд гарантування вкладів та ПАТ «КБ «НАДРА» наголошують: реалізація активів, у тому числі майнових прав за кредитними договорами, укладеними з банком, здійснюється виключно в порядку, визначеному Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» та іншими нормативними документами. Активи продаються лише на відкритих торгах (аукціонах) у системі «ProZorro.Продажі». З умовами кожного проведеного аукціону, а також умовами укладених за результатами цього аукціону договорів можна ознайомитися за посиланням  https://prozorro.sale/

У випадку виявлення вищевказаних шахрайських пропозицій, просимо звертатися до Комісії з розгляду скарг стосовно організації і проведення аукціонів за електронною адресою [email protected] або на поштову адресу ФГВФО. Одночасно необхідно надіслати копію на адресу банку/оператора електронного майданчика, чиї дії чи бездіяльність оскаржуються. Скарга обов'язково повинна бути оформлена за формою.