Людям з порушення зору Звичайна версія

На продаж виставлено найдорожчий лот: права вимоги за кредитами ПАТ КБ «Надра» із недобудованим найбільшим ТРЦ у Києві у заставі

07.06.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб уперше виставляє на продаж свій найдорожчий лот – права вимоги за кредитами ПАТ КБ «Надра», загальна заборгованість за якими перевищила 2,72 млрд грн. У  забезпечення за договорами передано найбільший в країні недобудований торгівельно-розважальний центр (м. Київ, вул. Велика кільцева, 1, 1а, 1в). Аукціон відбудеться 7 липня  у системі «ProZorro.Продажі». Стартова ціна реалізації – 2,50 млрд грн. 

Одним лотом на торги виставляються права вимоги за двома кредитами, що перебувають на балансі ПАТ КБ «Надра». Компанії-позичальники ведуть господарську діяльність у сферах «будівництво» та «надання в оренду й експлуатація власного чи орендованого нерухомого майна». 

На початок вересня 2016 року загальна заборгованість за кредитами склала 2,72 млрд грн.

При цьому у забезпечення за договорами передано майнові права на об’єкт незавершеного будівництва, а саме – багатофункціональний торгівельно-розважальний комплекс з паркінгом. Заплановане розміщення 450 магазинів, зони розваг площею 22 тис м2 та паркінгу на 4000 авто, робить цей проект найбільшим ТРЦ у столиці. Зводиться ТРЦ на перехресті найбільших транспортних артерій Києва – за адресою вул. Кільцева дорога, 1, 1а.

Крім того у заставі банку – іпотека трьох земельних ділянок, загальною площею 15,72 га, та майнові права за попередніми договорами оренди торгівельних площ у ТРЦ.

Ілюстрована презентація виставленого на продаж лоту – за посиланням

Детальна інформація, публічні паспорти активу та торгів – тут

Організатор торгів – Товариство з обмеженою відповідальністю «ОСБП». Аукціон відбудеться 7 липня. Кінцевий термін прийому заявок на участь  торгах – 6 липня.

Ознайомитися із матеріалами кредитних справ та деталями судово-претензійної роботи, проведеної банком, потенційні покупці можуть у кімнаті даних після підписання стандартного договору про конфіденційність.

Початкова ціна реалізації – 2 495 224 527,00 грн. У той же час, у публічному паспорті торгів визначено дати та умови проведення наступних аукціонів (у разі, якщо попередні торги будуть визнані такими, що не відбулися). 

Нагадаємо, у рамках передпродажної підготовки ще до оголошення про виставлення лоту на продаж Фонд відкривав кімнату даних для ознайомлення усіх потенційних інвесторів із матеріалами кредитних справ.

Інформацію про усі заплановані торги з продажу активів неплатоспроможних банків можна знайти на Офіційному сайті та на Інформаційному порталі Фонду – http://torgi.fg.gov.ua/.